torsdag 23 januari 2014

Medelhavskyckling

Idag använde jag denna goooooda creme fraîche (4,2 kh & 30 % fett)
Fräste strimlad kycklingfilé i smör & vitlök, lät den bara få en gyllenbrun stekyta. Rörde ihop två burkar av creme fraichen nedan med en stor skvätt grädde, la kycklingen i en ugnsfast form och hällde över röran och sen in i ugnen på 200 grader ca 20 min - såååå enkelt och FANTASTISKT gott!! 

Det senaste jag läser om överallt nu är alla som väljer att äta mejerifri lchf, med undantag för smör. Jag hade aaaaldrig klarat det. Jag äter keso, ost, grädde, yoghurt dagligen och har inte en susning vad jag skulle äta istället...?!
Anledning till att många väljer mejerifritt är för att mejeri kan hämna eller sakta ner viktnedgången. För mig får det hellre ta sin tid, det är det helt klart värt! Jag är inte ute efter en mirakelkur eller att rasa i vikt, jag bryr mig inte om det tar ett, två eller tre år för mig att nå mitt mål - för mig är detta numera en livsstil. Hade jag velat ha viktras hade jag valt Nutrilett, Camebridge eller någon annan meningslös diet.. Att rasa fort i vikt blir sällan långvarigt och ofta går man upp kilona igen inom kort (trust me, been there, done that!). 
MEN alla gör givetvis som de själv vill, jag säger bara min åsikt och förklarar bara varför mejerifritt INTE är något för mig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar